dissabte, 11 d’abril del 2009

Josep Mompou


La Pedrera, exposició de la vida i l’obra de Josep Mompou (Barcelona 1888 – Vic 1968).
Membre de l’anomenada “generació del 17”, Josep Mompou encarna l’evolució de la pintura noucentista cap a un figurativisme depurat, hereu del fauvisme, com aquell que s’imposà a tot Europa a finals del primer terç del segle XX.

Mompou desenvolupà una sòlida carrera que obtingué un ampli ressò de la crítica i l’acceptació dels grans col•leccionistes del país, com Lluís Plandiura i Josep Sala, així com també un reconeixement internacional, a França i als Estats Units, a la dècada dels trenta. L’influent crític de l’època Waldemar-George, presentador de la seva segona exposició individual a París l’any 1931, el definí com "un pintor català de formació francesa o, més exactament, un pintor europeu.
Un pintor que expressa les seves sensacions visuals en una llengua despullada d'ornaments inútils."

Amb aquesta exposició, Caixa Catalunya vol retre un merescut homenatge a aquest destacat pintor català a través d’un recorregut retrospectiu pels temes principals de la seva obra: la figura, el paisatge i la natura morta.


Dates: Del 10 de febrer al 14 de juny de 2009
Lloc: Sala d'Exposicions de La Pedrera de Caixa Catalunya, Passeig de Gràcia, 92. Barcelona.Horari: De dilluns a diumenge, de 10 a 20 h
ENTRADA GRATUÏTA

Visites comentades gratuïtes per al públic en general De dilluns a dijous a les 18 h, en català,divendres a les 18 h, en català i castellà.